shockwave

“Uw specialist bij klachten”

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie (ESWT) is een onderzoeksvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

 

Hoe werkt shockwave therapie in de fysiotherapie?

Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van de hoogenergetische golven die u met het apparaat voor shockwave therapie afgeeft. Een fysiotherapeut brengt deze schokgolven met de behandelkop over op de pijnlijke plek in het lichaam van de patiënt. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam naar de locatie van de aandoening. De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel van de patiënt. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties resulteren in een snel weefselherstel.

 

Wanneer maak je gebruik van shockwave therapie in de fysiotherapie?

Shockwave therapie is geschikt voor de behandeling van diverse klachten.

Onder andere:

  • een tennis- of golferselleboog
  • pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek)
  • schouderproblemen met of zonder verkalking
  • pijn rondom de knie of enkel
  • langdurige achillespeesproblemen
  • hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool.

 

Als fysiotherapeut kan je met behulp van shockwave therapie een breed scala aan klachten van patiënten oplossen. Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merkt de patiënt al het resultaat met shockwave therapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg. De resultaten van shockwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond.

Maak nu een afspraak

Met dit formulier geeft u zich op voor de GRATIS intakegesprek. Eenvoudig en snel geregeld.

of

Neem direct telefonisch contact op!