Revalidatie

“Uw specialist bij klachten”

Revalidatie

Lichamelijke beperkingen hebben invloed op jouw dagelijkse bezigheden. Ze kunnen je beperken en afhankelijk maken. Je kunt vaak niet alles meer doen en zoals je het wilt doen. Deze beperkingen kunnen door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Dit kan door een ziekte, een aangeboren aandoening, een ongeval of misschien wel na een operatie zijn.

 

Wat is Revalidatie?

Revalidatie heeft als doel het verminderen van een lichamelijke aandoening. Dit kan tijdelijk of langdurig lichamelijk letsel zijn of een functionele beperking. Deze problemen zijn ontstaan als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening. Tijdens het revalidatietraject ga ik samen met jouw aan de slag om hier zo goed mogelijk van te herstellen.

 

Het Revalidatietraject.

Soms stelt de revalidatiearts of specialist de indicatie voor een behandeling vast. Je krijgt dan een verwijzing. Fysiotherapie Mensano zal zich hard maken voor goed onderling contact met de artsen, specialisten en overige betrokkenen.

 

Voor wie is revalidatie?

Revalidatie is voor kinderen, jongeren en volwassenen die door een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening beperkt zijn geraakt. Ik heb 10 jaar ervaring met operaties aan o.a. enkel, knie, heup, rug en schouder. Ik kan u goed begeleiden in het traject van voor en na de operatie. Soms moet u revalideren om een eventuele operatie te vermijden. Ook dan bent u bij Fysiotherapie Mensano bij het goede adres! Samen maken wij u zo goed mogelijk  klachtenvrij. Het doel is vaak om zo optimaal en zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

 

Word revalidatie vergoed?

Deze behandeling valt onder fysiotherapie. Fysiotherapie word vergoed vanuit je  aanvullende verzekering en soms vanuit de basisverzekering. Of en hoe de behandeling wordt vergoed is dus afhankelijk van meerdere factoren. Dit word tijdens de intake besproken.

Waar vindt de revalidatie plaats?

Oefentherapie / revalidatie wordt op 2 locaties aangeboden: 1 Fysiotherapie Mensano Boerenhoek 110, 3191TD Hoogvliet Rotterdam en 2 Sportcentrum Time Out Nieuwe Langeweg 59, 3194 DC Hoogvliet Rotterdam

 

Maak nu een afspraak

Met dit formulier geeft u zich op voor de GRATIS intakegesprek. Eenvoudig en snel geregeld.

of