E-mail

info@fysiomensano.nl

Telefoon

0644667767 (Telefoon + Whatsapp)

Adres

Ma-Do: Boerenhoek 110
3191 TD Hoogvliet Rotterdam

Di-Wo-Vr-Za: Nieuwe Langeweg 59
3194 DC Hoogvliet Rotterdam

}

Openingstijden

Locatie Boerenhoek 110

Ma: 8.30 - 16.30  &  Do: 13.30 - 21.00

Locatie Nieuwe Langeweg 59

Di: 8.30 - 16.30 & Wo: 10.30 - 19.00   

Vr: 8.30 - 15.30 & Za: 08.00 - 12.00

Afspraak maken

Telefoon

0644667767 (Telefoon + Whatsapp)

E-mail

info@fysiomensano.nl

Adres

Ma-Do: Boerenhoek 110
3191 TD Hoogvliet Rotterdam

Di-Wo-Vr-Za: Nieuwe Langeweg 59
3194 DC Hoogvliet Rotterdam

 

}

Openingstijden

Locatie Boerenhoek 110

Ma: 8.30 - 16.30  &  Do: 13.30 - 21.00

Locatie Nieuwe Langeweg 59

Di: 8.30 - 16.30 & Wo: 10.30 - 19.00

Vr: 8.30 - 15.30 & Za: 08.00 - 12.00

gli beweegkuur hoogvliet  

GLI is een 2 jaar lang coaching traject voor mensen met onder andere overgewicht of obesitas. Dit traject wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn dus geen kosten voor jezelf, maar er wordt wel inzet en motivatie verwacht.

 

Wat houdt het traject in?

Het GLI traject heeft als doel mensen met (een verhoogd risico op) leefstijl gebonden chronische aandoeningen te ondersteunen bij het bereiken van een gezonde leefstijl en deze te behouden. De interventie is bedoeld om mensen te prikkelen, zelfstandig te bewegen door verschillende bewegingsvormen te ervaren en daarna hun gekozen bewegingsvorm zelfstandig voort te zetten. Trainingssessies worden op maat aangeboden in samenwerking met een beweegprofessional, voedingsprofessional en sportaanbieders van laagdrempelig aanbod uit de buurt. Samenwerking is daarbij het kernwoord. Tijdens de basiscursus SSiB wordt op buurtniveau een daadwerkelijke verbinding gelegd tussen zorgverlening en sportaanbod.

Het traject duurt 2 jaar en bestaat uit groepsbijeenkomsten, online bijeenkomsten en individuele contacten. De eerste maanden zijn intensiever qua invulling (basisprogramma à 8 weken) en nadien volgt een nazorgtraject (10 maanden) en een onderhoudsfase (12 maanden). Het doel is dat jezelf leert veranderen, aanpassen en denken in mogelijkheden en oplossingen. We geven veel tips, adviezen en een helpende hand.

Tijdens het traject wordt er advies en begeleiding gegeven gericht over:

  • gezond bewegen
  • gezonde voeding
  • gezonde eetgewoontes
  • omgaan met stress
  • en beter (leren) slapen

Wie kan deelnemen en wanneer?

  • verzekerden met een BMI >25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes type 2
  • verzekerden met een BMI >30
  • als je ouder bent dan 18 jaar
  • met een verwijzing van je huisarts of praktijk ondersteuner/specialist ziekenhuis
  • indien je gemotiveerd bent en graag deze stap wilt maken

Kan ik deelnemen met een blessure of beperking?

Bij je eerste intake met de leefstijlcoach wordt dit beoordeeld. Je motivatie maar ook je bewegingsmogelijkheden moeten voldoende zijn om deel te kunnen nemen.

Begeleidingsteam

Gedurende dit 2 jaar durende traject wordt je begeleid door verschillende specialisten op het gebied van bewegen (Fysiotherapie Mensano), menselijk lichaam en diëtisten (Nutri – Balance). We werken nauw samen om jouw traject tot een succes te maken.

Kosten / vergoeding

Deelname valt onder je basisverzekering en wordt volledig vergoed nadat je een screening hebt gehad bij de huisarts of specialist en daarvan een verwijzing hebt ontvangen. Ook je eigen risico wordt niet aangesproken.

Aanvullende begeleiding

In bijzondere gevallen kan het verstandig zijn om je naast dit traject nog apart te begeleiden. Bijvoorbeeld bij een ontstane blessure of hele specifieke voedingsvraagstukken. Dit valt onder de gewone fysiotherapie en/of diëtetiek vergoedingen. Of je hiervoor verzekerd bent is afhankelijk van je de indicatie en je eventuele aanvullende verzekering.

Ingestuurd door huisarts of specialist

De trajecten zijn gelijk, echter wordt er vooraf in beeld gebracht of je bent gestuurd door de specialist van het ziekenhuis of de huisarts.

Inhoud traject

Onderdelen die aan de orde komen tijdens het GLI traject zijn onder andere:

Positieve gezondheid, bewustwording en beweeggedrag, bewegen en afvallen, gezonde voeding, schijf van 5, gezond bewegen en grenzen stellen, eetgewoontes (vetten en suikers), voortzetten van bewegen, tussendoortjes, eten en gevoel, rondleiding supermarkt of andere vorm van product kennis, recepten gezonder maken, op eigen kracht verder.

Het traject bestaat uit 2 delen, een sportief gedeelte en een voedingsvoorlichtingsdeel. Je wordt vanuit 3 belangrijke invalshoeken (theorie, praktische vaardigheden en beweging) begeleid om blijvende gewichtsvermindering te kunnen realiseren en vol te houden met het bewegen.

Invulling beweeglessen

Tijdens de sport-, en beweeg lessen maak je kennis met divers sportaanbod. De beweeglessen worden door een beweegprofessional van Sportservice Groep verzorgd. Dit kan zijn bij één van de sportclubs in de regio, het zwembad, de atletiekbaan, in gymzalen, fitnesscentra en/of gewoon buiten. Het sportaanbod wordt op maat aangeboden, is laagdrempelig en wordt ingevuld afhankelijk van groepssamenstelling en mogelijkheden van de deelnemers binnen de groep(en).

Na enige weken begeleiding zal er gekeken worden naar voortzetting van bewegen en/of sport bij een reguliere sportaanbieder (vereniging, sportschool of zelfstandig) om hier gedurende of na het traject zelfstandig mee verder te gaan.

Locaties

Fysiotherapie Mensano 

Nieuwe Langeweg 59, 3194 DC Hoogvliet. 

Diëtisten praktijk Nutri – Balance 

Medisch centrum Oude Wal
Oude Wal 24G, 3193 EN Hoogvliet Rotterdam

https://nutri-balance.nl/ 

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Mail dan naar: dietist@nutri-balance.nl