Fysiotherapie

“Uw specialist bij klachten”

Over fysiotherapie

Soms gaat bewegen niet meer vanzelfsprekend. Je lichaam werkt niet (meer) zoals je dat gewend bent en / of doet pijn. Misschien kan een fysiotherapeut je dan helpen. Ik kan een rol spelen bij het voorkomen, verhelpen en verminderen van lichamelijke klachten en zorgen dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

 

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Je kunt bij klachten altijd voor informatie, advies en behandeling terecht bij Fysiotherapie Mensano. De intake is gratis.

Voorbeelden van klachten zijn:

  • blessures of pijnklachten, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
  • vanwege een (chronische) aandoening dat medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;
  • wanneer je na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

 

Fysiotherapie helpt je bij een sneller herstel en zorgt dat je zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Wanneer de fysiotherapeut twijfelt verwijst hij door naar een (huis)arts. In bijna alle gevallen kun je direct bij een fysiotherapeut terecht. Je hoeft dus niet eerst naar de huisarts. Mocht je klacht of aandoening niet op deze website zijn vermeld, kijk dan bij thuisarts.nl wat voor tips de huisarts voor je heeft.

 

Wat doet de fysiotherapeut

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Ik help je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorg dat jij weer optimaal kunt bewegen. Dit past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

 

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil ik precies weten wat de lichamelijke klachten zijn. Zo kan ik vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of dat je eerst naar je huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut.

 

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga ik op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Ook wil ik weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?

 

Behandeling

Als er een diagnose is gesteld dan bespreek ik met jou de mogelijkheden. Ik vertel welke verrichtingen passend zijn en wat een mogelijk behandelplan kan zijn. Een Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Ik zeg altijd “Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden”

Een fysiotherapeutische behandeling duurt maximaal 30 minuten.

 

Kwaliteit

 

Kwaliteitsregister

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Een fysiotherapeut mag zelfstandig patiënten behandelen als hij of zij:

  • een officiële studie fysiotherapie heeft afgerond met diploma;
  • aan alle basiseisen voldoet;
  • staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid.

Fysiotherapie Mensano voldoet aan al deze voorwaarden.

 

Kwaliteitsregister Fysiotherapie

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te waarborgen, heeft het KNGF het Kwaliteitsregister Fysiotherapie.  Fysiotherapeuten mogen zich hier inschrijven als ze voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken volgens de officiële richtlijnen van het KNGF. Fysiotherapeuten die ingeschreven staan in het kwaliteitsregister moeten geregeld bijscholingen volgen. Ze werken dus op basis van de meest recente, wetenschappelijke kennis.  Per 1 januari 2020 is het nieuwe kwaliteitsregister KRF NL actief.

Fysiotherapie Mensano is bij het KRF ingeschreven.

Wat kost een behandeling Fysiotherapie?

Fysiotherapie Mensano heeft met iedere zorgverzekeraar een contract, afhankelijk van jouw type verzekering en klacht wordt dit wel of niet vergoed. Tijdens de gratis intake zal ik uitleggen hoe dit in jouw specifieke situatie is. Indien je niet voldoende verzekerd bent dan zijn de kosten voor een fysiotherapeutische behandeling 30,- euro.

Maak nu een afspraak

Met dit formulier geeft u zich op voor de GRATIS intakegesprek. Eenvoudig en snel geregeld.

of