Diensten & tarieven

Wij bieden onder andere de volgende diensten aan:

Fysiotherapie

Soms gaat bewegen niet meer vanzelfsprekend. Je lichaam werkt niet (meer) zoals je dat gewend bent en / of doet pijn. Misschien kan een fysiotherapeut je dan helpen. Ik kan een rol spelen bij het voorkomen, verhelpen en verminderen van lichamelijke klachten en zorgen dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

 

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Je kunt bij klachten altijd voor informatie, advies en behandeling terecht bij Fysiotherapie Mensano. De intake is gratis.

Voorbeelden van klachten zijn:

 • blessures of pijnklachten, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
 • vanwege een (chronische) aandoening dat medische begeleiding nodig heeft bij beweegzorg;
 • wanneer je na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

Fysiotherapie helpt je bij een sneller herstel en zorgt dat je zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Wanneer de fysiotherapeut twijfelt, verwijst hij door naar een (huis)arts. In bijna alle gevallen kun je direct bij een fysiotherapeut terecht. Je hoeft dus niet eerst naar de huisarts. Mocht je klacht of aandoening niet op deze website zijn vermeld, kijk dan bij wat voor tips de huisarts voor je heeft.

 

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil ik precies weten wat de lichamelijke klachten zijn. Zo kan ik vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of dat je eerst naar je huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut.

 

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga ik op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Ook wil ik weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?

 

Behandeling

Als er een diagnose is gesteld, dan bespreek ik met jou de mogelijkheden. Ik vertel welke verrichtingen passend zijn en wat een mogelijk behandelplan kan zijn. Een Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Ik zeg altijd “Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden”

Een fysiotherapeutische behandeling duurt maximaal 25 minuten.

 

Kwaliteitsregister Fysiotherapie

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te waarborgen, heeft het Kwaliteitsregister Fysiotherapie.  Fysiotherapeuten mogen zich hier inschrijven als ze voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken volgens de officiële richtlijnen van het KNGF. Fysiotherapeuten die ingeschreven staan in het kwaliteitsregister moeten geregeld bijscholingen volgen. Ze werken dus op basis van de meest recente, wetenschappelijke kennis.  Per 1 januari 2020 is het nieuwe kwaliteitsregister KRF NL actief.

Fysiotherapie Mensano is bij het KRF ingeschreven.

 

Wat kost een behandeling Fysiotherapie?

Fysiotherapie Mensano heeft met iedere zorgverzekeraar een contract, afhankelijk van jouw type verzekering en klacht wordt dit wel of niet vergoed. Tijdens de gratis intake zal ik uitleggen hoe dit in jouw specifieke situatie is. Indien je niet voldoende verzekerd bent dan zijn de kosten voor een fysiotherapeutische behandeling 40,- euro.

 

Tarieven Fysiotherapie Mensano 2023

 

Zitting Fysiotherapie € 40,00
Zitting Massagetherapie (25min) € 40,00
Zitting Chirotherapie € 40,00
Lange zitting (50 min) € 75,00
Screening DTF* Gratis
Intake en onderzoek na screening € 40,00
Screening, intake en onderzoek Fysiotherapie € 40,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 40,00
Telefonische zitting € 20,00
Toeslag voor behandeling aan huis € 15,00
Toeslag voor behandeling in een inrichting € 15,00
Niet nagekomen afspraak volledig tarief
Verstrekte verband- en hulpmiddelen Gratis
Medisch verslag voor advocaat of letselschade bureau € 70,00

   

  Personal Training

  Wat doet een personal trainer?

  Een personal trainer is iemand die mensen persoonlijk begeleidt op het gebied van beweging, voeding en mental coaching. Hij of zij heeft verstand van de fysieke gesteldheid en de daarop afgestemde beste manier van trainen. Een personal trainer doet meer dan alleen het begeleiden en invullen van een beweegprogramma. Hij of zij zal ook een stukje persoonlijke aandacht en advies geven zodat je op alle vlakken je geholpen en gesteund voelt.

  "Ik kan je naast alles op het gebied van voeding en beweging, ook helpen bij blessures, pijnklachten en mobiliteit. Daarnaast is een personal trainer niet alleen een coach, maar ook een vertrouwenspersoon en soms een bron van inspiratie en motivatie. Samen werken we eraan dat ook jij de beste versie van jezelf wordt!"

  In welke situaties kies ik voor een personal trainer?

  Je kunt om verschillende redenen kiezen voor een personal trainer. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je wilt afvallen en/of spieren wilt opbouwen. Maar je kunt ook bij een personal trainer langs als je klachten hebt, bijvoorbeeld wanneer je wilt weten hoe je met stress en lichamelijke inspanning beter om kunt gaan.

   

  Voorbeelden zijn:

  • Fysiek: afvallen, spieropbouw en vitaler worden
  • Mentaal: lekkerder in je vel zitten, zowel fysiek als psychisch
  • Lifestyle: hoe ga je met tijd, stress en nachtrust om
  • Voeding: leren welke voedingsstoffen essentieel zijn en het volgen van gezonde voedingsschema’s

   

  Bij fysiotherapie Mensano:

  Is jouw personal trainer ook een Fysiotherapeut. Mocht je klachten hebben of ontwikkelen tijdens het trainen dan kan ik ook hierbij goed ondersteunen. Iedereen kan binnen de grenzen van zijn of haar kunnen trainen en verbeteren.

   

  Wat kost personal training? UPDATE 2023

  Door enorme drukte wordt op dit moment personal training niet aangeboden. Bij klachten is begeleiding in sportschool Time Out wel mogelijk. Dit valt onder fysiotherapie. Je hoeft niet lid te zijn van de sportschool.

   

  (Sport) revalidatie

  Lichamelijke beperkingen hebben invloed op jouw dagelijkse bezigheden. Ze kunnen je beperken en afhankelijk maken. Je kunt vaak niet alles meer doen en zoals je het wilt doen. Deze beperkingen kunnen door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Dit kan door een ziekte, een aangeboren aandoening, een ongeval of misschien wel na een operatie zijn.

  Wat is Revalidatie?

  Revalidatie heeft als doel het verminderen van een lichamelijke aandoening. Dit kan tijdelijk of langdurig lichamelijk letsel zijn of een functionele beperking. Deze problemen zijn ontstaan als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening. Tijdens het revalidatietraject ga ik samen met jouw aan de slag om hier zo goed mogelijk van te herstellen.

   

  Het Revalidatietraject.

  Soms stelt de revalidatiearts of specialist de indicatie voor een behandeling vast. Je krijgt dan een verwijzing. Fysiotherapie Mensano zal zich hard maken voor goed onderling contact met de artsen, specialisten en overige betrokkenen.

   

  Voor wie is revalidatie?

  Revalidatie is voor kinderen, jongeren en volwassenen die door een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening beperkt zijn geraakt. Ik heb 10 jaar ervaring met operaties aan o.a. enkel, knie, heup, rug en schouder. Ik kan u goed begeleiden in het traject van voor en na de operatie. Soms moet u revalideren om een eventuele operatie te vermijden. Ook dan bent u bij Fysiotherapie Mensano aan het goede adres! Samen maken wij u zo goed mogelijk  klachtenvrij. Het doel is vaak om zo optimaal en zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

   

  Wordt revalidatie vergoed?

  Deze behandeling valt onder fysiotherapie. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit je  aanvullende verzekering en soms vanuit de basisverzekering. Of en hoe de behandeling wordt vergoed, is dus afhankelijk van meerdere factoren. Dit wordt tijdens de intake besproken.

   

  Waar vindt de revalidatie plaats?

  Oefentherapie / revalidatie wordt op 2 locaties aangeboden:

  1 Fysiotherapie Mensano Boerenhoek 110, 3191TD Hoogvliet Rotterdam

  2 Sportcentrum Time Out Nieuwe Langeweg 59, 3194 DC Hoogvliet Rotterdam

  Massage

  Wat is massage?

  Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling. Manueel of met mechanische hulp op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de huid, spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem, ter verhoging van enigerlei aspect van het welzijn van de client. Dit kan met of zonder massageolie worden gedaan

  Het geven van een massage kan vanuit twee geheel verschillende invalshoeken gebeuren:

  Vanuit klachten/symptomen. Doel van een massage kan zijn gelegen in het bestrijden van klachten of symptomen, hetzij lichamelijke, hetzij geestelijk/emotionele. Behandelen van lichamelijke klachten/symptomen gebeurt hoofdzakelijk door vaklieden uit de (sport)gezondheidszorg zoals sportmasseurs, chiropractors, osteopaten en fysiotherapeuten.

   

  Evenwel hoeft van klachten/symptomen geen sprake te zijn.

  Massage kan ook op andere aspecten van zijn/haar welzijn gericht zijn. Daarbij kan men bijvoorbeeld denken aan rust en ontspanning, aan verwenning en genieten, aan het lenigen van aanrakingsarmoede, of simpelweg aan een aangename tijdspassering. Uiteenlopende wensen of behoeften die bij de betrokkene leven, kunnen aanleiding zijn voor een massage.

   

  Wat kost een massage? UPDATE 2023

  Door enorme drukte op de praktijk wordt massage nu niet aangeboden. Wel kan massage een onderdeel zijn van uw Fysiotherapeutische behandeling.

  • 25 minuten (sport) massage kost 40,- euro. 

   

  De type massages: Sportmassage, ontspanningsmassage en cupping-massage. 

  Sportmassage

  Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een of een nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

   

  Hoe werkt een sportmassage?

  Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.

  Voordat de massage begint, zal de sportmasseur met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

   

  Wat is het effect van sportmassage?

  Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevorderd en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

  Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een goede sportmasseur zal je hier ook naar vragen en zijn massage daar op aanpassen.

   

  Voordelen van sportmassage

  Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief als reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

   

  Cuppingmassage

  Een cupping-massage is een massage waar gebruik gemaakt wordt van cups van glas, siliconen of ander materiaal. Deze cups worden op de huid gezet en vacuüm getrokken.

  Dit vacuüm kan op verschillende manieren verkregen worden, bijvoorbeeld met een pompje. Door het vacuüm komt de huid en het onderhuids bindweefsel omhoog in de cup. Dit zorgt ervoor dat in het behandelde gebied de doorbloeding sterk toeneemt. Ook kan je door middel van deze cupping-cups verklevingen in het bindweefsel losmaken.

   

  Wanneer doe je een cupping-massage?

  Een cupping-massage kan een op zichzelf staande massage zijn. Maar cupping-massage kan ook als onderdeel van een ander soort massage gedaan worden, zoals bij een sportmassage, klachtgerichte massage of bindweefselmassage. Cupping-massage kan ingezet worden om klachten te verminderen. Maar ook als bevordering van het herstel na sporten is een cupping-massage aan te raden.

   

  Waar is cupping goed voor?

  Cupping werkt sterk op de huid en het bindweefsel. Maar ook wordt cuppingmassage gebruikt om spierherstel te bevorderen. Bij holistische massages worden cups ingezet om energieblokkades op te heffen.

  Cuppingmassage heeft een groot effect op het bindweefsel. Bij klachten die door verkleefd bindweefsel komen, is het aan te raden een aantal cuppingmassages te geven. Ook bij al lang bestaande of terugkerende klachten kan een cuppingmassage goed helpen. Bij langdurige klachten past het bindweefsel zich aan en wordt het strakker en stugger, wat de klachten ook weer in stand houdt. Door het bindweefsel intensief los te maken door middel van cupping is het mogelijk deze cirkel te doorbreken.

  Bij spierklachten kan cuppingmassage ook van toegevoegde waarde zijn. Het vacuüm van de cups zorgt ervoor dat de doorbloeding op een heel lokale plek flink wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om op die plaats de afvalstoffen op te ruimen en voedingsstoffen aan te voeren. Dat zorgt ervoor dat het herstel versneld wordt.

   

  Ontspanningsmassage

  De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen. Er is een verschil tussen een diepe weefselmassage (deep tissue) en een ontspanningsmassage. Deze laatste heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.

   

   

  Voor wie is ontspanningsmassage bestemd?

  De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief, omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

   

  Waarom een ontspanningsmassage?

  De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren, zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

  • Pijn en chronische pijn
  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Alle soorten rugpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn en migraine

  Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.

   

  Soepel en ontspannen lichaam

  Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

  Soms leert zo’n massage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten door steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten.

  Tijdens een  ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.

   

  Dit doet een ontspanningsmassage met lichaam en geest

  Tijdens en onmiddellijk na een ontspanningsmassage ervaar je de gunstige invloed ervan. Een ontspanningsmassage kan zorgen voor:

  • Een betere bloedcirculatie
  • Zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren
  • Sneller spierherstel
  • Herstelt spierkrampen en geeft je verloren spierkracht terug
  • Maakt verkrampte spieren weer los
  • Zorgt voor meer bewegelijkheid
  • Geeft je extra energie
  • Versterkt je immuunsysteem
  • Verhoogt je natuurlijke weerstand
  • Vermindering stress
  • Tegen depressie werken
  • Minder vermoeid gevoel
  • Een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en ene vlotte stoelgang
  • Brengt je hormonen weer in evenwicht
  • Zorgt voor een betere concentratie en een sterker zenuwstelsel
  • Maakt je minder vatbaar voor bijvoorbeeld verkoudheden, griep en infecties van je luchtwegen, zoals bronchitis

   

  Zo verloopt een ontspanningsmassage

  Tijdens een ontspanningsmassage lig je zowel op je rug als op je buik. De masseur maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken, zoals:

  • Strijkbewegingen
  • Kloppen
  • Schudden
  • Kneden
  • Vibreren

   

  Al deze bewegingen zorgen vooral voor ontspanning en rust voor lichaam en geest. De druk kan tijdens de massage, op verzoek van de gast, altijd aangepast worden naar persoonlijke wensen. Ook kunnen voorafgaand aan de massage klachten, aandachtspunten besproken worden.

  Het is altijd belangrijk om de masseur op de hoogte te stellen van zwangerschap, ondergane operaties of blessures.

  Maak nu een afspraak

  Met dit formulier geeft u zich op voor een GRATIS intakegesprek. Eenvoudig en snel geregeld.

  of

  Neem direct telefonisch contact op!